hlavička
 

Mediálne info

Tlačová správa (20.5.2014)
Knihy o Slovensku ostanú v Prahe

Včera popoludní sa v metropole Českej republiky skončil jubilejný ročník 20. ročník Medzinárodného knižného veľtrhu a literárneho festivalu Svět kníh. Prezentovali sa na ňom aj víťazné publikácie z celoslovenskej súťaže Najkrajšie knihy o Slovensku, o jeho regiónoch, mestách a obciach. Návštevníci tohto sviatku knižnej kultúry sa mohli oboznámiť s históroiu a krásami slovenských miest: Hlohovec, Revúca, Šaľa: obcí Krakovany, Močenok, baníckym podzemím Hodruše- Hámrov. Na medzinárodnej výstave nechýbali ani publikácie Templári, Rožňavské cechy, Košická moderna a unikátna obrazová kniha Wildlife s unikátnymi fotografiami zvierat voľne žijúcimi vo voľnej prírode. Tieto knihy aj po skončení veľtrhu ostávajú v Prahe a sú prvými publikáciami v knižnici novovzniknutého stánku slovenskej kultúry v hlavnom meste Českej republiky.

Tlačová správa (14.05.2014)
Knihy stredoslovenských autorov v Prahe

Na medzinárodnom knižnom veľtrhu Svět knihy, ktorý sa koná v Prahe od 15.4.- 18.5.2014 budú vystavené aj najúspešnejšie publikácie z celoslovenskej súťaže Najkrajšie knihy a propagačné materiály o Slovensku organizovanej Klubom fotopublicistov SNN.
V metropole Českej republiky budú môcť návštevníci medzinárodnej výstavy obdivovať aj diela, ktoré vydal Banskoštiavnicko-hodrušský banícky spolok dielom Hodrušské hlbiny, o meste Revúca - Svätyňa Osvety a vzdelanosti, Žilinský samosprávny kraj knihou Templári - Legendy cti a slávy a víťaz minulého ročníka výpravné dielo Wildlife o voľne žijúcich zvieratách v našej prírode.
Kolekciu kníh dopĺňa aj obrazová publikácia Česko v slovenskom, českom a anglickom jazyku od našich uznávaných autorov Vladimíra Bártu st. a Vladimíra Bartu ml.
KFP SSN

Tlačová správa (09.05.2014)
Slovenské knihy v Prahe

Na medzinárodnom knižnom veľtrhu Svět knihy, ktorý sa koná v Prahe od 15.4.- 18-5.2014 budú vystavené aj najúspešnejšie publikácie z celoslovenskej súťaže Najkrajšie knihy a propagačné materiály o Slovensku organizovanej Klubom fotopublicistov SNN.
V metropole Českej republiky budú môcť návštevníci medzinárodnej výstavy obdivovať aj diela, ktoré o svojom meste vydali mestské úrady Šaľa, Hlohovec, Revúca, ale aj obce Krakovany a Močenok, ďalej Banské múzeum v Rožňave knihou Rožňavské cechy, Banskoštiavnicko-hodrušský banícky spolok dielom Hodrušské hlbiny, Východoslovenská galéria publikáciou Košická moderna - Umenia Košíc v 20. rokoch 20. storočia a Žilinský samosprávny kraj knihou Templári - Legendy cti a slávy.
Na Slovensku, po nedávnej premiérovej výstave v Banskej Bystrici, tieto aj ďalšie publikácie zo súťaže Najkrajšie knihy o Slovensku budú môcť obdivovať aj obyvatelia iných slovenských miest. V júni to bude v Rožňave, v júli v Šali, v auguste vo Zvolene, v septembri v Leviciach, v októbri v Starej Ľubovni, v novembri v Lučenci, v decembri vo Veľkom Krtíši a v budúcom roku ešte aj vo východoslovenských mestách Svit a Michalovce.
KFP SSN

Tlačová správa (02.04.2014)
Najkrajšie knihy a kalendáre

V Banskej Bystrici otvorili 22. ročník tradičnej výstavy Najkrajšie kalendáre na rok 2014, Najkrajšie kníhy o Slovensku a Najkrajšie propagačné materiály o regiónoch, mestách a obciach Slovenska. Pri vernisáži vyhodnotili súťaž týchto diel, do ktorej sa zapojilo 51 tvorcov a vydavateľov, ktorí do súťaže prihlásili 34 kalendárov, 28 kníh a 9 propagačných materiálov.
Podrobné výsledky súťaží sú uverejnené na webových stránkach www.najkalendar.sk a www.najkrajsieknihy.sk
Výstavy najkrajšich kalendárov, kníh a propagačných materiálov v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici potrvajú do 25. apríla 2014. Po tomto termíne až do konca roku budú putovať po rôznych mestách Slovenska aby sa s týmito kultúrnymi dielami oboznámilo čo najviac záujemcov.
Info: Klub fotopublicistov SSN

Tlačová správa (27.03.2014)
Najkrajšie knihy a kalendáre súťažili

V Banskej Bystrici vyhodnotila odborná porota dve celoštátne súťaže Najkrajšie kalendáre Slovenska za rok 2014 a Najkrajšie knihy a propagačné materiály o Slovensku vydané v roku 2013. Organizuje ich tradične Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov so Štátnou vedeckou knižnicou v Banskej Bystrici a s ďalšími partnermi., pod záštitou Únie miest Slovenska.
V tomto roku sa do obidvoch súťaží prihlásilo 43 vydavateľov kníh, propagačných materiálov a kalendárov. Odborná porota hodnotila celkom 62 exponátov.
Na slávnostnom vyhodnotení súťaží vyhlásení výsledkov o otvorenie reprezentatívnej výstavy dňa 1. apríla 2014 o 15.00 hod. ocenia 34 kalendárov, 19 kníh a 9 iných propagačných materiálov.
Výstava ocenených exponátov v Štátnej vedeckej knižnici v Banská Bystrica potrvá do 25. apríla. Potom dve kolekcie kalendárov a súbor kníh a propagačných materiálov budú putovať počas celého roku po vybraných slovenských mestách.
Viac informácií na www.najkrajšieknihy.sk a www.najkalendar.sk

Tlačová správa (25.03.2014)
Najkrajšie kalendáre a knihy o Slovensku

Najkrajšie kalendáre Slovenska, jediná prestížna súťaž slovenskej kalendárovej tvorby vstúpila už do svojho 22. ročníka .Organizuje ju Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov so Štátnou vedeckou knižnicou v Banskej Bystrici pod záštitou Únie miest Slovenska.
Aj v tomto roku organizátori obohatili zápolenie kalendárov aj o súťaž kníh a printových propagačných materiálov o Slovensku.
Do uzávierky prihlášok organizátori zaregistrovali celkom 34 nástenných, stolových a plagátových kalendárov od 30 vydavateľov, ktoré súťažia v 10. kategóriách. Najviac kalendárov poslali do celoslovenskej súťaže mestské a obecné úrady. Silne boli obsadené aj kategórie kalendárov voľne predajných fotografických a tradične aj stolové kalendáre.
Súbežne so súťažou kalendárov sa uskutočňuje aj súťaž Najkrajších kníh o Slovensku a súťaž propagačných materiálov. Tieto súťaže hoci majú podstatne menšiu tradíciu ako kalendáre si získali obľubu u vydavateľov. Do 7. ročníka súťaže Najkrajšie knihy o Slovensku za rok 2013 prihlásilo 13 vystavovateľov celkom 19 publikácií, ktoré súťažili v 10.kategóriách
Najkrajšie propagačné materiály o Slovensku a o jeho územných celkoch, do Banskej Bystrice kde podujatia organizujú, poslalo 8 printových materiálov prevažne z miest a obcí Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja.
Slávnostné vyhodnotenie súťaží, vyhlásenie výsledkov a otvorenie reprezentatívnej výstavy sa uskutoční 1.apríla o 15.00.hod.v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici.

 

    www.najkalendar.sk www.fotoforum.skwww.kfp.host.sk hore